Veiligheid creëren door observatie, interpretatie en communicatie

Voorkom onveilige situaties en pleeg succesvolle interventies.

Observeren, interpreteren, communiceren en handelen, staan centraal in de training. In enkele dagdelen leren deelnemers gedrag van anderen te herkennen. En welke reactie wenselijk en effectief is. Hoe reageert u op iemand die dronken is? Of agressief? Hoe voorkomt u dat het onveilig wordt? En wat doet u om uit een onveilige situatie te komen en te blijven?

U leert onder moeilijke omstandigheden goed te blijven functioneren. U krijgt gereedschappen aangereikt die voor u op maat zijn samengesteld. Tijdens praktijkcases ervaart u hoe de theorie toegepast kan worden in de praktijk.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van een professionele acteur die praktijkgerichte situaties in kaart brengt. Daarnaast wordt de training begeleid door twee trainers met ruime politie-ervaring. Hierdoor wordt er ook de nodige aandacht besteedt aan de juridische aspecten. Indien nodig wordt er een counsellor ingezet, die gespecialiseerd is in gedragspsychologie. Zo biedt Sirius Commitment extra begeleiding voor mensen die in de praktijk te maken hebben gehad met geweld, bedreiging of intimidatie.

Ook is er een speciaal programma voor bijzondere opsporing ambtenaren (boa’s).